15.5 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiHrvatska gostuje Švicarskoj u Ligi nacija, prijateljska između Portugala i Španije

Hrvatska gostuje Švicarskoj u Ligi nacija, prijateljska između Portugala i Španije

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas… Portugal : Španija, 20.45, (Fudbal, prijateljska utakmica),

Najinteresantniji meč u ovom ciklusu prijateljskih bez sumnje je susret Portugala i Španije. Portugalci su u prvom kolu Lige nacija pregazili Hrvatsku sa 4:1, a zatim dobili Švedsku na gostovanju sa 2:0. Španija je startovala remijem sa Njemcima (1:1), da bi u drugom kolu bila ubjedljiva protiv Ukrajine (4:0).

Prethodni put ovi rivali odigrali su meč za pamćenje na SP u Rusiji 2018. Rezultat je bio 3:3, a kada se ovakve selekcije suočavaju teško je predjvideti krajnji ishod.

Švicarska – Hrvatska, 20.45, Fudbal, prijateljska utakmica), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Švicarci baš nisu imali sreće na utakmici sa Njemcima koje su u potpunosti nadigrali ali su na kraju ipak morali da se zadovolje podijelom bodova (1:1).

U kolu prije tog izgubili su od Ukrajine na gostovanju sa 2:1. Hrvati su primili osam golova u prva dva kola, doduše bez pomoći ključnih igrača.

Nakon poraza od Portugala (4:1), nekoliko dana kasnije usljedio je i onaj od Francuske (4:2). Tri puta su ove selekcije igrale u prošlosti. Na EP u Portugalu 2004 (0:0), i u dva prijateljska susreta 2012. kada je Švicarska bila ubjedljiva sa 4:2, dok je duel iz 2014. završen bez pobjednika (2:2).

Francuska – Ukrajna, 21.10, (Fudbal, prijateljska utakmica),

To što su Španci učinili Ukrajincima u Ligi nacija, mogli bi i Trikolori. Za njima je velikih 4:2 protiv Hrvatske u septembru, a za ukrajinskim reprezentativcima četiri primljena gola u utakmici sa Španijom.

Ovdje Didije Dešam, selektor Francuske svakako neće očekivati da Grizman i ostali statiraju. Biće rotacija u postavama, ali svakako ne i povlačenja.

Italija – Moldavija, 20.45, (Fudbal, prijateljska utakmica), kompletnu ponudu

Italijani su solidno započeli učešće u Ligi nacija gdje su najprije remizirali sa BiH (1:1), a zatim savladali Holanđane minimalnim rezultatom. Moldavci su od prethodnih deset duela izgubili devet i jednom igrali neriješeno. Ove selekcije sastajale su se do sada četiri puta u okviru kvalifikacija za SP i svaki put Italijani su bili bolji, nema nikakve sumnje da će biti i ovog puta.

tnt portal

spot_img