Dosad sam nailazio na janjad s malim izraslinama vune na leđima ili nogama, ali nikad nisam vidio petu nogu, a kamoli šest papaka – rekao je iznenađeni farmer

Janje s pet nogu i čak šest papaka ostavilo je bez riječi farmera u australskom gradu Kojonup. Prema riječima farmera Marshalla Boweyja, petu nogu uočio dok su kupirali repove janjadi.  – Dosad sam nailazio na janjad s malim izraslinama vune na leđima ili nogama, ali nikad nisam vidio petu nogu, a kamoli šest papaka – rekao je iznenađeni farmer za Abc.net. Dodao je kako nema pojma što bi moglo izazvati ovako nešto, a ono što ga je dodatno iznenadilo je mjesto gdje je peta noga izrasla. Ona, naime, strši iz područja ramena, a da bi priča bila još bizarnija, na njoj se nalaze čak dva papka.

Veterinarski patolog dr. Shane Besier za isti medij je pojasnio da se vjerojatno radi o slučajnoj deformaciji nastaloj zbog nekog genetskog poremećaja. – To je vrlo rijetko. O tome imamo stvarno sporadična izvješća – kazao je dodajući da je malo vjerojatno da će to biti nasljedna osobina. – Ako ne bude mogla preživjeti s dodatnim udom, morat će ga amputirati – dodao je. Vlasnik pak kaže da će učiniti sve što je u njegovoj moći da janje preživi. – To je jedno od najvećih janjaca ove godine, prilično je zdravo – rekao je.

Izvor:Vecernji

Komentari

komentara