Uklonite fleke od kafe ili čaja tako što ćete ih natopiti sa malo svijetlog piva

Pivo svakako treba imati u kući, jer vam ono može pomoći da riješite niz sitnih problema. Evo o čemu se radi!

– Zaštitite baštinsko bilje od puževa. U manje posudice sipajte pivo, rasporedite svuda po bašti i ostavite preko noći. Ujutru ćete primijetiti da puževi nisu mogli da mu odole.

– Riješite se dosadnih mušica koje “opsjedaju” posudu sa voćem na sljedeći način: u čašu sipajte pivo i zatvorite providnom folijom. Napravite mali otvor. Aroma piva će privući mušice koje kasnije neće moći da izađu iz čaše.

– Ukoliko nemate mačku, pivo vam može pomoći da se riješite miševa. Dakle, u malu kantu sipajte centimetar, dva piva. Napravite putić kojim će se miš popeti (drvo, plastika). Pivo će namamiti miša i on će upasti u kanticu. Sve što treba da uradite nakon takvog pecanja, jeste da iznesete kantu napolje i miša pustite na slobodu.

– Vaše kućno i baštinsko bilje, ali i povrće, prosto obožavaju šećer koji se nalazi u pivu. Iz tog razloga pivo je odlično prirodno đubrivo.

 – Pivo je odlično za poliranje zlatnog i srebrnog nakita. Pamučnom krpom umočenom u pivo vratite sjaj omiljenim komadima nakita.

– Staro pivo odlično je i za poliranje drvenog nameštaja. Istrljajte ga krpom namočenom u pivo, a zatim obrišite čistom.

– Uklonite fleke od kafe ili čaja tako što ćete ih natopiti sa malo svijetlog piva. Sačekajte bar sat vremena pa isperite čistom vodom. Ako su fleke i dalje vidljive, ponovite postupak,

piše minimagazin.info.

Komentari

komentara