U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjerena naoblaka. U Bosni prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutarnjih i večernjih sati, osobito u unutrašnjosti zemlje.

Sutra sredinom dana se očekuje postepeno naoblačenje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stepena.

U petak oblačno u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U Hercegovini su povremeno izgledni slabi lokalni pljuskovi. U većem dijelu Bosne će preovladavati umjerena naoblaka. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25 stepeni.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara