S dolaskom hladnijih dana zmije idu tamo gdje im je ugodno i toplo, a u odvodnim cijevima one osjećaju toplinu, kažu zmijolovci Lađarević i Karamazan

Vrlo neugodna situacija sa zmijom dogodila se ovih dana u jednoj osnovnoj školi u Slavoniji. Naime, učenici su se požalili da je WC školjka zaštopana i da voda ne otječe. Kada je domar skinuo WC školjku, imao je što vidjeti. U odvodnoj cijevi sklupčala se velika zmijurina! U pomoć su pozvali udrugu Zmijolovac iz Slavonskog Broda, čiji su članovi Vlado Lađarević i Darko Karamazan uhvatili i uklonili neželjenog gmaza. ‘SVE JE BILO KRVAVO’Obavljao nuždu, a onda je osjetio snažan bol: Pogledao sam u toalet i vidio zmiju – Poziv iz škole bio je vrlo neuobičajen. Došli smo navečer oko 22 sata, oni su bili spremni otvoriti školu u bilo koje vrijeme samo da se riješe zmije, a znali su za nas jer su i prošle godine imali sličan problem koji smo im riješili. Pronašli smo bjelicu dugu oko metar i pol – kaže Lađarević. Nakon što su je ulovili, zmijolovci su zmiju odnijeli u njezino prirodno stanište u neuređeno i šikarom obraslo državno zemljište i pustili je. O tome su izvijestili nadležnu županijsku ustanovu te Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Međutim, tu nije kraj problemima u ovoj školi, upozoravaju zmijolovci, s obzirom na to da im kroz kanalizaciju i dalje dolaze zmije. S dolaskom hladnijih dana zmije idu tamo gdje im je ugodno i toplo, a u odvodnim cijevima one osjećaju toplinu.

Sigurno je da ondje ima još zmija. Takva situacija nije ugodna ni za koga, a pogotovo ne za djecu. Već je dokazano da zmija u nekim slučajevima može čak i izaći iz WC školjke – upozorava Lađarević. Iz udruge su izvijestili školu kako oni jesu dio rješenja, ali ne trajno. Ističu kako oni mogu doći, uhvatiti zmiju i dislocirati je, ali ne mogu ih sve pohvatati jer je, kažu, očito da one dolaze kroz kanalizaciju. – Problem će dalje morati rješavati oni koju su nadležni za održavanje sustava kanalizacije i odvodnje. Mi tu više ne možemo postupati, osim u slučaju da neka zmija izađe na površinu pa nas ponovno pozovu – rekao je Darko Karamazan.

Izvor:Vecernji.hr

Komentari

komentara