Stigla je jesen pa i zahlađenje, uz to su počela i nevremena diljem Hrvatske. Nakon grmljavinske i olujne kiše potopljene su ulice Šibenika i Biograda. Izdan je i narančasti meteoalarm…

Jako nevrijeme pogodilo je jutros Biograd i Šibenik, a u manje od pola sata ulice su bile potopljene. U Šibeniku je opet poplavila i podzemna garaža ispod Poljane. 

U Šibeniku je napadalo oko 30 litara kiše, na Zlarinu 25 litara, a u Drnišu oko 17 litara kiše, objavio je Šibenski portal

Podzemna garaža ispod Poljane je ponovno pod vodom, niz ulice se slijeva voda i kolektor se opet izlio. Ista garaža je i krajem kolovoza završila pod vodom usred jakog nevremena.

Inače, uređenje garaže i okolni prometnica koštalo je 60 milijuna kuna.

U Biogradu su opet jutros poplavljene ulice. Prilikom malo jače kiše odvodni kanali ne mogu progutati oborinske vode pa se cijeli grad potopi i šahtovi iskaču, rekli su iz eBiograda koji je i objavio snimku ulica pod vodom. 

U cijeloj Hrvatskoj je izdan narančasti meteoalarm. Čekaju nas obilne kiše i grmljavinski pljuskovi, te naravno i zahlađenje. U cijeloj Hrvatskoj, u petak i za vikend, možemo očekivati kišu te pljuskove s grmljavinom. Na istoku zemlje mjestimična kiša javit će se u prijepodnevnim satima.  Uz povremeno umjeren južni i jugoistočni vjetar temperatura će i dalje biti iznadprosječno visoka – ujutro najniža od 12 do 16 °C, a poslijepodne najviša od 26 °C u zapadnim krajevima do čak 29 °C u istočnim.

Jaka kiša poplavila prometnice u Šibeniku

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije možemo očekivati obilnu kišu i grmljavinu, ponegdje poplavljene rive, a moguće su i pijavice. 

Izvor:24sata

Komentari

komentara