“ISKRA MEHANIZMI”

Površina zemljišta je 14.000 metara kvadratnih, a planirani objekt je 4.500 metara kvadratnih, dok je planirana investicija oko 3,6 miliona KM

Slovenska firma “Iskra Mehanizmi” iz Lipnice, nasljednik bivšeg jugoslavenskog giganta “Iskra”, uskoro će svoju proizvodnju preseliti u Čatrnju, nedaleko od novog carinskog terminala i mosta u Bosanskoj Gradišci.Njihova tvornica u Bosanskoj Gradišci osnovana je 2004. godine i nosi naziv “Mehanizmi B”, a posluju pod pokroviteljstvom matične firme “Iskra Mehanizmi”. 

U preduzeću navode da od budućih investicija izdvajaju najvažniju, a to je novi objekt u Čatrnji.

Površina zemljišta je 14.000 metara kvadratnih, a planirani objekt je 4.500 metara kvadratnih, dok je planirana investicija oko 3,6 miliona KM.

– Nova lokacija preduzeća je odabrana iz razloga što je u neposrednoj blizini novi carinski terminal, koji će, nakon izgradnje mosta prema Hrvatskoj, postati najfrekventniji kargo terminal u našoj zemlji – navode u firmi “Mehanizmi B”.“Mehanizmi B” u Bosanskoj Gradišci sklapaju male kućanske aparate i depilatore za “Siemens”, “Philips” i BOSCH, javio je portal Moja Gradiška.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara