Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a

– Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Vidljivost je zbog magle smanjena na širem području Prijedora – upozoravaju iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Prozor – Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno. Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela. 

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.  Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac – Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo – Srebrenik – Šićki Brod, Jablanica – Mostar, Maglaj – Doboj (Mravići), Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča. 

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez – Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 7 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara