Kako se navodi, avion Mig-21 pregledan je prije polijetanja po svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let

Piloti aviona koji se danas srušio kod Malog Zvornika u Srbiji su poginuli, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije, javlja Anadolu Agency.

U zvaničnom saopštenju navodi se da su poginula dvojica pilota Vojske Srbije u padu aviona, koji se dogodio oko 9,10 sati u ataru sela Brasina, kod Malog Zvornika, obavljajući svoje letačke zadatke.

“Ministarstvo odbrane će javnost o imenima pilota obavestiti nakon što obavijeste sve članove porodice”, navodi se u saopštenju.

Nakon uviđaja, načelnik Generalštaba VS formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je Komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona Mig-21.

Mjesto pada aviona, koje je inače nedaleko od granice sa Bosnom i Hercegovinom, obišli su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

Kako se navodi, avion Mig-21 pregledan je prije polijetanja po svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

Izvor:Fokus

Komentari

komentara