Nikada ne postoji lijep način da prekinete vezu, ali kada su tu i djeca, može se činiti da je to posve nemoguće. Ipak, stručnjakinja za seks i veze Nadia Bokody tvrdi da nema smisla ostajati u lošoj vezi samo zbog djece

Kontroverzna stručnjakinja za seks i veze iz Australije, koja je i sama razvedena, tvrdi da parovi ne bi smjeli ostajati u lošim vezama zbog djece, samo zato jer je tako uobičajeno u društvu.

– Parovi koji ostaju u nesretnim vezama zbog djece sami su si krivi za svoje jadne živote. O našim supružnicima govorimo kao o ‘kugli i lancu’, a o braku kao ‘kraju igre’. Naše obostrano nezadovoljstvo pak opisujemo kao ‘kraj perioda medenog mjeseca’ i početak ‘kobne sedme godine’ – rekla je Nadia Bokody za News.au.

Nadia tvrdi da su djeca nauobičajeno otporna i potiče parove koji se osjećaju zaglavljenima u lošim vezama, da im vlastita sreća bude prioritet.

– Ono od čega se djeca neće tako skoro opraviti je odrastanje u okolini gdje vide da je u vezi važnija obveza nego sreća te se uče bespomoćnosti umjesto odgovornosti. Može se reći da je lakše odabrati ulogu žrtve i žaliti se kako je veza grozna te kako ste u njoj zapeli isto kao što se žalimo zbog okoliša ili politike, ali zapravo ništa ne poduzimamo da popravimo stanje – tvrdi ona.

Smeta joj i što često slavimo koliko je dugo neki par skupa, a ne koliko su sretni zajedno.

– Parovi u nesretnim vezama nauče biti bespomoćni – zaključila je.

Izvor:24sata

Komentari

komentara