Ukoliko muku mučite sa oštećenom, suhom, slabom i kosom koja sporo raste imamo rješenje.

Za fantastične rezultate nećete morati da potrošite puno novca. Sve što vam je potrebno je jedna kašika sode bikarbone i malo šampona.

Upotreba različitih proizvoda za stilizovanje i njegu kose kao i farbanje osavljaju posljedice na izgled i kvalitet vlasi. Koliko god dobro da operete kosu, ti proizvodi ostaju u tragovima na tjemenu glave i talože se, a sami tim usporavaju rast kose, ali i uništavaju sjaj i jačinu.

Soda bikarbona je prirodno sredstvo koje se primjenjuje kako bi se uklonile sve nešistoće sa kože glave i kose. Kada je teme potpuno čisto i sama dlaka postaje kvalitetnija.

Soda uspješno rješava problem opadanja kose i pospješuje rast nove dlake. Šampon sa sodom bikarobonom učinit će da vaše vlasi rastu znatno brže nego inače, a dlaka će postati jača i sjajna. Već za mjesec dana biste trebali da primetite znatnu razliku u dužini kose, kažu frizeri.

Ilustracija

Ovako upotrebljena soda bikarbona će znatno pomoći i osobama koje imaju problem sa kosom koja se brzo masti.

Ovako se koristiti soda bikarbona za najbolje rezultate:

Pomješajte kašiku sode sa malo šampona dok ne dobijete homogenu smjesu. Utrljajte ovaj miks na tjeme glave kružnim pokretima i ostavite da djeluje nekoliko minuta i nakon toga dobro isperite kosu. Nako pranja sa sodom, kosu još jednom opertite običnim šamponom.

Kako ne bi dolazilo do pucanja kose, potrebno je nakon pranja, pomiješati dvije šolje vode sa jabukovim sirćetom i time isprati kosu još jednom. Radi boljeg mirisa, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru.

Preporuka je da se ovaj miks koristi jednom do 2 puta sedmično.

Napomena: Ovaj šampon se ne preporučuje oosobama sa osjetljivim tjemenom jer može da izazove dodatne iritacije.

Izvor:Hayat.ba

Komentari

komentara