12 C
Travnik
Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaBiHNova trostruka zabava za posjetioce, adrenalinski park spreman za otvaranje

Nova trostruka zabava za posjetioce, adrenalinski park spreman za otvaranje

Samo nekoliko dana ostalo je da počne prava adrenalinska zabava u Pionirskoj dolini, jer je izgradnja adrenalin parka u potpunosti završena. Ostalo je samo da se uredi nekoliko sitnih detalja.  

Ekipa koja će brinuti o posjetiocima, njihovoj sigurnosti i pomagati im da sigurno savladaju sve prepreke, okupila se u parku kako bi prošli potrebnu obuku i certificiranje, jer od druge polovine iduće sedmice s djecom će svakog dana raditi i uživati u adrenalinskim doživljajima.

Četiri polja

Adrenalin park, čiju je izgradnju u Pionirskoj dolini finansirala Općina Centar, prostire se na 2.500 kvadratnih metara. 

Nudi trostruku zabavu, jer ima umjetnu stijenu za penjanje sa čak četiri polja, veću od 50 kvadratnih metara i višu od šest metara, zip-line i adrenalinske staze s preprekama. 

Namijenjen je djeci od sedam do 15 godina. Stigla je i sva zaštitna oprema.

  • U toku su posljednje pripremeFOTO: AVAZ

Adrenalin park u Pionirskoj dolini prvi je ovakve vrste u centru grada, a nalazi se na lijevoj strani od ulazne kapije popularne zelene oaze.

Šarenilo boja

Kako bi bio što ljepši, osim šarenila boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi, a dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent.

Prvog dana otvorenja, koji je planiran idućeg četvrtka tačno u podne, pa sve do kraja radnog dana adrenalinska zabava bit će potpuno besplatna za djecu od sedam do 15 godina.

U pratnji odrasle osobe

Obavezno je da mališani i u četvrtak, ali i svakog narednog dana, budu u pratnji odrasle osobe, da prođu obuku o korištenju zaštitne opreme, da budu u sportskoj odjeći i obući i da slušaju upute osoblja koje radi u adrenalin parku. 

Time će biti ispunjeni svi uvjeti da adrenalinska zabava počne i traje bez ikakvih problema.  

Izvor:Avaz

spot_img