Posjetitelji parka moraju se prijaviti i ostaviti svoje adrese prilikom dolaska u park, što uvelike olakšava situaciju čuvarima da ih pronađu ako ne očiste za sobom

Posjetitelji nacionalnih parkova u Tajlandu, koji iza sebe ostave smeće, uskoro bi to smeće mogli pronaći na svojim adresama. Upravo je to plan uprave popularnog nacionalnog parka Khao Yai u blizini Bangkoka kojim žele naučiti posjetitelje da moraju biti odgovorni prema okolišu u kojem borave, najavio je tajlandski ministar zaštite okoliša.

Posjetitelji parka moraju se prijaviti i ostaviti svoje adrese prilikom dolaska u park, što znatno olakšava situaciju čuvarima da ih pronađu ako ne budu očistili za sobom. “Ovo je vaše smeće koje ćemo vam poslati natrag”, napisao je ministar uz objavljenu fotografiju smeća zapakiranog u kartonsku kutiju koje je spremno za slanje vlasniku. Prekršitelji će uz to biti prijavljeni i policiji. Uprava i ministar upozorili su ljude da je smeće u nacionalnom parku kazneno djelo za koje se može dobiti i do pet godina zatvora i pozamašne kazne.

Izvor:Vecernji

Komentari

komentara