ZBOG pandemije koronavirusa su odgođeni brojni događaji diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Ostaje da vidimo kakva će situacija s brojem oboljelih biti u svijetu, Europi i Hrvatskoj u zimskim mjesecima. 

U vezi s tim smo se sjetili jedne manifestacije važne za turizam Grada Zagreba, a to je Advent u Zagrebu. Podsjetimo, Advent u Zagrebu se prethodnih godina održavao od kraja studenog ili početka prosinca pa sve do početka siječnja. 

Zanimalo nas je hoće li se i ove godine održati s obzirom na situaciju s koronavirusom te ako hoće, hoće li biti i nekih posebnih mjera. Stoga smo poslali upit Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici Grada koji su inače organizirali ovaj događaj. 

Potvrđeno nam je da će se Advent održati

Potvrđeno nam je kako će se Advent u Zagrebu održati.

“Ovim putem vas obavještavamo kako je i ove godine u planu održavanje manifestacije Advent u Zagrebu”, odgovorili su nam iz Službe za informiranje.

Pitali smo ih i za posebne mjere.

“O konkretnim detaljima Vas nismo u mogućnosti trenutno izvijestiti, no svakako će u obzir biti uzeta epidemiološka situacija i preporuke nadležnih institucija”, zaključili su.

Nakon Grada Zagreba javila se i Turistička zajednica

Javila nam se i Turistička zajednica Grada Zagreba.

“S obzirom na to da su se zbog pandemije, ali i posljedica potresa u Zagrebu, uvjeti i mogućnosti održavanja pojedinih manifestacija značajno promijenili, trenutno razvijamo moguće scenarije. Potrebno je prvenstveno voditi računa o zdravstvenom i sigurnosnom aspektu, a potom o svim drugim stvarima koji čine pojedinu manifestaciju te smo u tom smislu u kontaktu s nadležnim tijelima Grada Zagreba te Nacionalnim i Gradskim stožerom civilne zaštite”, rekli su.

Izvor:Index.hr

Komentari

komentara