Ako vas je zanimalo kako bi izgledao fudbal kada bi se igrači pridržavali propisanih pravila za suzbijanje koronavirusa, dobar primjer stiže iz 11. njemačke lige.

Ripdorf i Holdenstedt imali su zakazan meč. Prije toga pojavila se informacija da su članovi Holdenstedta bili u kontaktu sa osobom pozitivnom na koronavirus.

U Ripdorfu su pokušali sve kako bi zaštitili svoje igrače. Tražili su prvo odlaganje meča što im nije dozvoljeno. Zatim su razmišljali da ne izađu na meč, ali u tom slučaju bi se suočili sa kaznom od 200 eura.

Izabrali su opciju koju su smatrali jedinom mogućom. Vodeći se pravilima igre na teren su izašli sa sedam igrača što je najmanji broj potreban da bi meč bio odigran. I to su bile rezerve jer su u klubu željeli da od rizika sačuvaju standardne prvotimce.

A onda je meč počeo. Jedan igrač Ripdorfa izašao je na centar i ubacio loptu u igru, a zatim su se svi njegovi saigrači sklonili ka out linijama. Sve vrijeme su se kretali po terenu ne ulazeći u kontakte i strogo poštujući pravilo o držanju najmanje dva metra distance u odnosu na protivničke igrače.

A oni ih nisu štedjeli i pobijedili su 37:0.

Iz Ripdorfa kažu da ih rivali možda ne razumiju, ali da oni jednostavno ne žele da rizikuju bilo šta jer u momentu odigravanja meča nije prošlo 14 dana od kada su igrači Holdenstedta bili u kontaktu sa zaraženom osobom. U Holdenstedtu, sa druge strane, vjeruju da nije postojao nijedan razlog da ovaj meč ne bude odigran.

Izvor:N1

Komentari

komentara