U Beogradu neće biti policijskog sata tijekom predstojećeg vikenda, odlučili su nadležni. Ali, pojedine restriktivne mjere neće izostati.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić poručila je da je sjednica Kriznog stožera bila duga i da je na njoj razgovarano o kritičnoj situaciji u Beogradu te eventualnom povratku mjera koje su bile na snazi u ožujku i travnju..

Kako je kazala, dogovor je bio da se ne donose mjere za cijelu Srbiju, već da fokus bude na dijelovima zemlje gdje je situacija nestabilna. Neke restriktivne mjere neće izostati.

Prva mjera za Beograd je potpuna zabrana javnog organiziranog okupljanja za više od deset ljudi na otvorenom i zatvorenom. Sve prodavnice i tržni centri bit će zatvoreni od 21 do 6 sati, kazala je Brnabić.

Podsjećamo, najava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od prije nekoliko dana da će ponovo biti uveden policijski sat zbog pandemije koronavirusa je bila povod za žestoke proteste u ovoj državi. Nakon prosvjeda Vučić je izjavio da će konačnu odluku donijeti epidemiolozi.

Komentari

komentara