U znak sjećanja na žrtve genocida, 11. srpnja točno u 12 sati, u gradovima i općinama širom Bosne i Hercegovine koji su se pridružili ovoj inicijativi oglasit će se sirene povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

Građani su pozvani da tijekom oglašavanja sirene zastanu ukoliko su u pokretu, zaustave vozilo i izađu ukoliko su na cesti te na taj način odaju počast žrtvama genocida.

Memorijalni centar Srebrenica pokrenuo je inicijativu da se ove, ali i svake naredne godine, na ovaj tužni dan oglase sirene te da građani na taj način odaju počast žrtvama genocida. Zbog pandemije virusa korona, još jednom želim napomenuti da je Organizacijski odbor za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici reducirao broj sudionika na komemoraciji u Potočarima 11. srpnja, te da su pojačane zdravstvene kontrole i da se zahtijeva striktno poštivanje higijensko – epidemioloških mjera. Još jednom, kao direktor Memorijalnog centra, pozivam Vas da posjetu Memorijalnom centru realizirate narednih dana i mjeseci, kako bi se izbjegli bliski kontakti sa većim brojem osoba, a počast žrtvama genocida na Dan žalosti možete odati bilo gdje da se nalazite, u podne kada začujete zvuk sirene, poručio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

Komentari

komentara