Da je planinarenje strast koja traje godinama i hobi kojem godine nisu prepreka dokazuje 93-godišnji Ivan Karačić, član HPD Prenj Mostar.

“Amidža” kako ga od milja zovu nedavno je sa članovima svog planinarskog društva u sklopu izleta planinarske škole koji je organizirao PD “KUK” Novi Travnik posjetio Vilinsku pećinu i spustio se, kažu nam svjedoci, bez ikakvih problema.

Za Ivana kažu da je veliki zaljubljenik u pješačenje, planinarenje i prirodu. Cijeni je do te mjere da svaki put kad ide u planinu obuče “misno odijelo”.

Oduvijek je bio vezan za planinu, jer Bogodol je ispod Čabulje, a s njenog najvišeg vrha Velike Vlajne se pruža očaravajući pogled na Prenj i Čvrsnicu. Takvo što te mami, krijepi, puni, oblikuje, a njegovo lice takvog kakvog su ga isklesale životne prilike škrtog kamena i vrućeg hercegovačkog svoda, sve kad se sabere biva vrijedan svakog poštovanja. Valjda je to razlog što Ivan i kad ide u posjet planini, obuče misno odijelo. Kad sretnete ovakve ljude, ne možete, a da ne zastanete. Njegovi ubrzani pokreti, vesele oči najviše govore o životnim putovima, i njegovim, a i našim, kazali su nam članovi KUK-a nakon vremena koji su proveli s jednim od najstarijih planinara koji se ikada spustio u Vilinsku pećinu.

Komentari

komentara