6.8 C
Travnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHObavljen žrijeb premijer lige BiH :Vječiti derbi u 9. kolu na Koševu

Obavljen žrijeb premijer lige BiH :Vječiti derbi u 9. kolu na Koševu

Žrijebanje takmičarskih brojeva za Premijer ligu Bosne i Hercegovine održano je danas u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Događaj je emitovan uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS BiH, a prisustvo predstavnika medija nije dozvoljeno zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa. U narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine u prvom rangu nećemo gledati zenički Čelik 

Žrijebanje takmičarskih brojeva za Premijer ligu Bosne i Hercegovine održano je danas u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Događaj je emitovan uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS BiH, a prisustvo predstavnika medija nije dozvoljeno zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

U narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine u prvom rangu nećemo gledati zenički Čelik i Zvijezdu 09. Ove dvije ekipe završile su kao posljednjeplasirane na tabeli nakon 22 odigrana kola i nakon što je Izvršni odbor okončao prvenstvo zbog pandemije koronavirusa odlučeno je da posljednje dvije ekipe napuštaju najviši rang takmičenja.

Zvijezdu 09 i Čelik u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zamijenit će prvoplasirane ekipe u entitetskim ligama u sezoni 2019/2020., a to su Krupa na Vrabasu (1. liga RS-a) i sarajevski Olimpik (Prva liga Federacije BiH). Prventstvo bi trebalo početi 1. augusta 2020. godine.

Sarajevski derbi trebao bi se igrati u devetom kolu na stadionu Asim Ferhatović Hase 26. ili 27. septembra. Mostarski derbi na rasporedu je u drugom kolu na stadionu Rođeni 8. ili 9. augusta.

Titulu prvaka Bosne i Hercegovine branit će Fudbalski klub Sarajevo.

1. kolo Premijer lige BiH:

Borac – Mladost DK

Sloboda – Radnik

Željezničar – Velež

Zrinjski – Olimpik

Krupa na Vrbasu – Sarajevo

Široki Brijeg – Tuzla

spot_img