U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zlouporabe opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a KSB, na području Bugojna proveli su još tri uspješne akcije.

Naime, jučer, oko 18,00 sati, u mjestu Vesela, općina Bugojno, izvršena je kontrola vozila marke Fiat, kojim je upravljao A.J., rođen 1981. godine, iz Bugojna. Tom prilikom on je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koje se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 18,30 sati u ulici Ambasadora Dr. Wagnera, općina Bugojno, izvršena je kontrola i pregled osobe A.M., rođen 1988. godine, iz Travnika. Prilikom pregleda, on je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U okviru navedenih aktivnosti, oko 21,30 sati u mjestu Gaj, općina Bugojno, policijski službenici su izvršili kontrolu i pregled vozila marke VW Golf III, kojim je upravljao R.M., rođen 1981. godine, iz Bugojna. Tokom kontrole, vozač je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije upakirane u pvc vrećicu, za koju se sumnja da je opojna droga speed. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, pribavljena je Naredba Općinskog suda Bugojno za pretres stana koji koristi R.M. Prilikom pretresa pronađena je bijela praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga speed, više tableta za koje se sumnja da je opojna droga ecstazy, određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

(Ured komesara)

Komentari

komentara