Nesretnom je mladiću život spasio i trener Anton Basov, koji mu je odmah stao masirati srce uz primjenu umjetnog disanja

Ivan Zaborovski, 16-godišnji vratar ruskog trećeligaša Znamja Truda, pretrpio je udar groma tijekom nedjeljnoga treninga. Klub je na svojoj stranici na Instagramu u ponedjeljak objavio i zapis incidenta, uz napomenu da je mladić trenutačno stabilnoga zdravstvenoga stanja.

Na njegovu sreću, tek što se srušio na travnjak u pomoć mu je pritrčao trener Anton Basov, koji ga je spasio tako što mu je stao masirati srce uz primjenu umjetnog disanja.  Život mu je sačuvalo i to što su ambulantna kola na mjesto nesreće stigla nakon samo osam minuta, a tijekom dana je i helikopterom prebačen u bolnicu u gradu Ljuberci smještenome dvadesetak kilometara jugoistočno od Moskve.

U ovom trenutku je poznato još tek toliko da je zadobio teške opekline, da je neko vrijeme proveo u induciranoj komi, ali i da se, kao što smo napomenuli, sada nalazi izvan životne opasnosti. Šokiranu sportsku javnost iznenadilo je i svjedočenje generalnog direktora kluba Igora Majorova, koji je za agenciju Tass kazao da je u trenutku udara groma nebo bilo vedro, odnosno da nije bilo niti kiše niti vjetra. – Ne bismo trenirali na otvorenom da je trajala oluja. Preselili bismo u dvoranu – kazao je Majorov, čije je riječi potvrdio i suigrač mladog vratara Ivan Hlopkov.  

Izvor:Vecernji

Komentari

komentara