Pozivam Bosance i Hercegovce da dođu na Vlašić, pa čak i da svoje godišnje odmore planiraju provesti na ovoj planini, rekla je ministrica Đapo

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo boravila je danas na Vlašiću, gdje su joj domaćini bili načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i predstavnici turističke privrede. Sastanku je prisustvovao i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, saopćeno j iz Vlade Federacije Bisne i Hercegovine.

Ministrica Đapo razgovarala je s hotelijerima i drugim turističkim radnicima koji su je upoznali sa dosadašnjim aktivnistima i situacijom kada je riječ o ovogodišnjoj ljetnjoj turističkoj sezoni na ovoj planini, ali i generalno na području Srednjobosanskog kantona. Domaćini su ministrici Đapo predstavili brojne projekte čija je realizacija planirana u narednom periodu, ali je pandemija koronavirusa u velikoj mjeri zaustavila širenje turističkih potencijala i ponude na Vlašiću.

– Planine su naše najveće prirodno bogatstvo. Vlašić je jedna od najljepših planinskih destinacija u BiH i regiji. Sudeći prema onome što sam vidjela ovdje, to je zasigurno top lokacija koju treba posjetiti i za vrijeme pandemije.

Teško je i nabrojati sve ono što turistički radnici nude svojim gostima, a posebno što je napravljeno u smislu turističkog proizvoda u proteklih nekoliko godina. Pozivam Bosance i Hercegovce da dođu na Vlašić, pa čak i da svoje godišnje odmore planiraju provesti na ovoj planini – rekla je ministrica Đapo.

Ministrica Đapo posebno pohvalila aktivnosti privrednika iz oblasti turizma   - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Posebno je pohvalila planove i aktivnosti privrednika iz oblasti turizma koje namjeravaju realizirati u narednom periodu na području Travnika i Srednjobosanskog kantona.

Ministrica je najavila i finansijsku pomoć hotelijerima, turističkim agencijama i vodičima koju će u narednom periodu realizirati Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Vlada Federacije BiH, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara