Ekipa Manchester Cityja zvanično će igrati Ligu prvaka naredne sezone nakon što je Međunarodni arbitražni sud (CAS) poništio odluku UEFA-e o suspenziji za naredne dvije godine.
Krovna kuća europskog nogometa ranije je odlučila kazniti Građane sa 30 milijuna eura i dvije godine suspenzije iz Lige prvaka zbog ozbiljnog kršenja UEFA-inih financijskih pravila, no odlukom CAS-a to više nije na snazi i prošlogodišnji prvak Engleske će opet igrati elitno nogometno natjecanje.

UEFA je teretila Manchester City da su zaobilazili pravila kada je riječ o poslovanji sa sponzorima koji su povezani s vlasnicima kluba, a ranije je Football Leaks u suradnji s njemačkim Spiegelom objavio dokumenta prema kojima se može zaključiti kako su Građani zaobišli pravila o financijskom fair-playu.

Tako je City kroz investitorske kompanije, a iza kojih stoje Ujedinjeni Arapski Emirati, dobijao novac kroz sponzorske ugovore, što nije prema pravilima UEFA-e i upravo to je razlog zašto je krovna kuća europskog nogometa kaznila tim s Etihada. Konačna odluka će biti poznata danas.

Ipak, Međunarodni sud za sport (CAS) odlučio je da UEFA-ina kazna nije mjerodavna pa je odlučio ukinuti zabranu za igranje u Ligi prvaka, odnosno smanjio im je kaznu sa 30 na 10 milijuna eura.

Komentari

komentara