Zbog velikih vrućina u Mostaru Hitna pomoć ima pune ruke posla, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je rečeno iz mostarske Hitne pomoći, danas je broj intervencija u gradu na Neretvi bio iznimno velik. Zbog vrućina su građani padali u nesvijest, a ponajviše je dolazilo do dehidracije i oscilacija krvnog pritiska, te srčanih udara.

“Visoke temperature utječu na dekompenzaciju i izazivaju brojne teškoće, zbog kojih hitne službe neprestano intervenišu“, kazala nam je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

Pored srčanih udara, kako navodi, u Mostaru je posljednjih dana povećan i broj saobraćajnih nesreća koje dovode u vezu sa velikim vrućinama.

Ljekari pozivaju građane na odgovornost i smanjeno kretanje tokom visokih temperatura koje se bilježe od 11 do 18 sati. Temperature zraka u Mostaru danas su živu na termometru službeno dizale do 41 stepen, a u automobilima se mjerilo i do 50 stepeni.

Zbog nesnosnih vrućina na ulicama Mostara danas je teško bilo vidjeti prolaznika.
One rijetki koje smo zatekli na ulici štitili su se na razne načine. Tako su neki nosili kišobrane, a u zaštiti od sunca dobro je došao i peškir jednoj građanki koju smo sreli u Ulici maršala Tita.

Izvoir:Klix

Komentari

komentara