3.3 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHDanas razvedravanje, tegobe hroničnih bolesnika će se umanjiti

Danas razvedravanje, tegobe hroničnih bolesnika će se umanjiti

Danas će u Bosni, u većem dijelu biti dana, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje.

U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, opšta slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg bi osjetljive osobe trebale biti opreznije i posvetiti pažnju odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Uz porast temperatura zraka, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.

Sutra će u Bosni biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu u Bosni prijepodne sunčano. Umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su izgledni na području Krajine i sjevera Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

Izvor: Faktor

spot_img