0.8 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHVraća nam se sunce, danas do 27 stupnjeva

Vraća nam se sunce, danas do 27 stupnjeva

Meteorolozi za danas najavili u većem dijelu zemlje sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda za vikend se očekuje sunčano i toplo vrijeme.

Ipak do vikenda će pasti još malo kiše. Pa su tako meteorolozi za danas najavili u većem dijelu zemlje sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. 

U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne moguće su kratkotrajna magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.

Sutra će u Posavini i Krajini biti pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Tokom dana, ponegdje u višim područjima moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stepen.

Već u petak je najavljeno razvedravanje. Bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i tokom noći u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu 32 stepena.

Prvi dan vikenda bit će sunčano, a prema najavama meteorologa u centalnim i planinskim područjima moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. U Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu 31 stepen.

Biometeorološka prognoza

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije bit će boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. 

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. S obzirom na to da će tokom dana biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se obući i ne pretjerivati s aktivnostima.

Izvor:Avaz

spot_img