Nakon što je 17-godišnjem Milanu Simetiću iz sela Kalablače u općini Šekovići prije dvije i po godine u Padovi uspješno transplantirana jetra, njegova majka Snežana Simetić mu je uspješno donirala bubreg i tako mu po drugi put podarila život.

Kako se navodi na Facebook stranici “Svim srcem za Milana”, i majka Snežana i Milan su u fazi oporavka, uz podršku supruga i oca Joviše, a sve zahvaljujući izvrsnom timu medicinske ekipe bolnice u Padovi. Kako piše na stranici, Snežana im se javila porukom da je transplantacija organa obavljena i da su ona i Milan dobro.

– Dobro smo, Milan je na dječijem odjeljenju sa Jovišom, ja sam u drugoj bolnici, tako da se još nismo ni vidjeli, bolova ima ali bit će bolje – napisala je Snežana.

Javnost je i ranije informisana o slučaju dječaka Milana iz šekovićkog sela Kalabače, koji je od rođenja imao ozbiljne zdravstvene probleme, prvo sa bubrezima, koji su mu 2016. godine potpuno otkazali, a potom i sa funkcionisanjem jetre, pa mu je jedni spas bila transplantacija oba organa

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: 1 person, standing
Image may contain: one or more people, people sitting, screen and indoor

Komentari

komentara