Uvažavajući sve zakonske propise, porodice će dobiti zamjenske nekretnine u u istoj ili većoj kvadraturi, rekao Hulusić

Zastupnici su na današnjoj sjednici Skupštine KS usvojili Odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o zamjeni nekretnina u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradje saobraćajnice Prve transverzale na dionici Kranjčevićeva-Bare-Hotonj. 

Kako je obrazložio Mirza Hulusić direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajeva porodice koje žive u objektima koji se nalaze na dionici Prve transverzale, dobit će zamjenske nekretnine.

– Uvažavajući sve zakonske propise, porodice će dobiti zamjenske nekretnine u u istoj ili većoj kvadraturi – rekao je Hulusić.

Također, zastupnici su usvojili i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji dvije nekretnine u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale. Obje nekretnine su na dionici Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.

Podsjećamo, ova saobraćajnica povezivat će centar Sarajeva sa četiri trake s Vogošćom i autoputem, čime će riješiti problem velikih saobraćajnih gužvi u glavnom gradu BiH, što predstavlja strateško opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara