Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine je nakon 18 mjeseci predanog rada u okviru projekta “Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired!” osigurao za sportaše Paraolimpijskog odbora BiH sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti od 120.000 KM, koja im je danas uručena.Oprema se sastoji od kombija s posebno ugrađenom rampom za lakši pristup osobama u kolicima, profesionalnih sportskih kolica za košarku, sportske opreme za sjedeću odbojku i za stoni tenis, priopćeno je iz OKBiH.

“Danas smo kroz EU projekt značajno ojačali sportsku infrastrukturu paraolimpijskog sistema. Naša motivacija za pisanje i realizaciju projekta su planetarni uspjesi bh. paraolimpijaca. Realiziramo još mnoge EU projekte od kojih će u budućnosti najveći benefit imati sportisti i sportski savezi”, kazao je predsjednik OKBiH Izet Rađo.

Kako je kazao reprezentativac BiH u košarci u kolicima Igor Ignjatović, Olimpijski odbor BiH je uručenjem te opreme omogućio da sport košarke u kolicima ponovo zaživi, a za mnoge naše mlade parasportaše da se mogu baviti sportom i pokazati svoj puni potencijal.

Primopredaja opreme je organizirana pod sloganom “Inspiriši se – proslijedi dalje”, kao svojevrsna poruka Olimpijskog odbora BiH da iza svakog sportskog uspjeha stoji izvrsnost, trud i podrška.

Komentari

komentara