Antonio Kujundžić (14) klinac je o kojem će se sljedećih nekoliko godina u tri nogometna saveza sigurno lomiti koplja. Jedan od najtalentiranijih mladih švedskih igrača, teoretski još može zaigrati za BiH, ali i Hrvatsku, piše Večernji list. 

Mladi Kujundžić zadnjih je godina zaludio švedsku nogometnu struku koja u njemu vidi izniman potencijal.

Proglašen je najboljim u konkurenciji igrača rođenih 2006. godine, a igra prvu švedsku U-17 ligu. Dakle, u konkurenciji tri godine starijih igrača, što je golema razlika. Također, Antonio bi sljedeće godine trebao biti priključen prvom timu Kalmara, što znači da bi uskoro mogao postati najmlađi švedski igrač koji je zaigrao u seniorskom nogometu.

Vjerojatno jedan od najmlađih uopće u svijetu. Zna cijeli sastav vatrenih Spomenute reference bez sumnje zvuče sjajno, a tragom te informacije Novinari Večernjeg potražili su Antonija. Stupili su u kontakt s njegovim ocem Arminom.

“Antonio je u školi, ali tu sam za sve što vas zanima – javio se srdačno Armin.

Antonio je gen naslijedio od oca koji je svojedobno kao igrač prošao sve omladinske selekcije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a također je igrao i u Šibeniku, a u Švedsku je također otišao zovom nogometne karijere.

Ja sam rođen u Brezi, mjestu 21 kilometar udaljenom od Sarajeva prema Zenici. Moja supruga Arianna također je porijeklom iz Breze, no rođena je u Švedskoj. I od nje je Antonio također naslijedio sportski gen jer je svojedobno bila juniorska teniska prvakinja Švedske – ističe Armin Kujundžić.

Također, Kujundžićevi imaju i hrvatsku putovnicu.

“On obožava Luku Modrića. Čak sam jednom, preko nekih svojih prijatelja, uspio dogovoriti da Luka malo s njim porazgovara preko telefona. Pitao ga je koju poziciju igra, koji su mu najbolji igrači… Možda ga i odvedem do Luke ako uspijem dogovoriti u budućnosti. Vjerujte mi da će o svemu odlučiti Antonio, kada govorimo o izboru reprezentacije za koju će igrati. Logično je da mu je Švedska najbliža jer je tu rođen i odrastao. Tu je sve njegovo. A i švedski savez se vrhunski odnosi prema njemu. No, ima još vremena, posebno što nas ni hrvatski, ni BiH savez još nisu kontaktirali”, zaključuje on.

radiosarajevo.ba

Komentari

komentara