9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHZenički heroj: Policajac evakuisao ženu i dijete iz stana u plamenu

Zenički heroj: Policajac evakuisao ženu i dijete iz stana u plamenu

U moru loših vijesti usljed pandemije koronavirusa koja vlada u našoj zemlji i svijetu, pozitivna priča dolazi iz Zenice gdje je hrabri policajac evakuisao dvije osobe iz stana u kojem je bio požar.

Mirno spavati

Riječ je o Asmiru Džidiću, pripadniku MInistarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a koji je još jedan pokazatelj da građani ovoga kantona mogu mirno spavati.

U naselju Makovi, gdje i policajac Džidić, također, živi, jučer oko 14 sati izbio je požar. Kako je ispričao za “Avaz”, nalazio se na balkonu kada je uočio plamen u susjednom stanu.

– Odmah sam pozvao vatrogasce. Čuo sam kako žena koja živi u tom stanu poziva upomoć. Odmah sam ušao u stan, u kojem je u jednoj prostoriji gorjela odjeća i dio namještaja, i zatekao ženu sa djetetom, od oko pet godina, kako plaču – priča Džidić.

Odmah je priskočio u pomoć, te ženu i dijete izveo iz stana, a potom se vratio da gasi požar.

– Uskoro je došao i komšija, pa smo onda krenuli da zajedno gasimo požar. Uspjeli smo, srećom, ugasiti vatru do dolaska vatrogasaca i spriječiti da se proširi na ostale dijelove stana – priča Džidić.

Policajac kaže da su mu se komšije zahvalile na ovom požrtvovanom činu i, kako kaže, nakon ovog burnog dana, kao da se ništa nije dogodilo, otišao je na posao da ponovo bude na usluzi građanima.

Uzrok požara

Kako nezvanično saznajemo, najvjerovatnije je uzrok požara kratak spoj ili neispravan električni aparat, budući da je zatečen fen koji je izgorio, koji je, navodno, zapalio odjeću i dio namještaja. Tom prilikom, u stanu je pričinjena materijalna šteta.

spot_img