9.8 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMagazinTrikovi za čišćenje i održavanje laminata

Trikovi za čišćenje i održavanje laminata

Ukoliko je laminat vaš izbor za pokrivanje podova u vašem životnom ili radnom prostoru, napravili ste zaista dobar potez. Laminat se pokazao kao veoma isplativ, izdržljiv i estetski lako uklopljiv materijal.

S druge strane, kao i sve druge površine u stanu, kući ili poslovnom objektu, laminat je takođe potrebno pravilno održavati kako bi zadržao svoj sjaj i perfektan izgled.

U prilog laminatu ide i činjenica da isti ne zahtjeva pretjerano angažovanje prilikom održavanja. U najvećem broju slučajeva agresivna abrazivna sredstva vam neće biti potrebna. Po principu što jednostavnije to bolje. Predstavljamo vam nekoliko trikova za čišćenje i održavanje laminata koji će istovremeno uštediti i vaše vrijeme i novac.

Suvo čišćenje

Redovno čišćenje laminata suvom krpom, znatno doprinosi njegovoj čistoći i lakšem generalnom održavanju. Uklanjanje prašine na ovaj način sa laminata, bez upotrebe nepotrebnih hemijskih sredstava, produžava ujedno i vijek trajanja vašeg laminata.

Koristite meke četke za čišćenje

Površina laminata je pravljena od izdržljivih materijala, što znači da će hrabro podnijeti korake vaših ukućana, kućnih ljubimaca pa i teret namještaja, međutim neće se tako dobro pokazati pred četkama za čišćenje sa oštrim dlakama. Birajte zato one sa nježnijom površinom, koje ćete moći redovnije da koristite.

Pobrinite se za suhoću vašeg laminata

Ključna stvar za dobar izgled laminata i njegovu dugotrajnost je suvoća. Trenutna vlažnost prilikom pranja istog ili prolivena tečnost u datom momentu, neće mu nanijeti nikakvu štetu, međutim natapanje laminata će ostaviti trajne i vidljive posljedice.

Čišćenje vodom i sirćetom

Zlatna kombinacija sa kojom ne možete da pogrešite. Svima dobro poznata upotreba sirćeta u kombinaciji sa vodom, daje izvanredne rezultate na najrazličitijem spektru površina. Zbog svoje efikasnosti i neškodljivosti po dati materijal od kog je načinjen, preporučljiva je i za primjenu na laminatu.

Izvor:Nezavisne

spot_img