6.8 C
Travnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaZanimljivostiKako se šišati kod kuće za vrijeme izolacije

Kako se šišati kod kuće za vrijeme izolacije

Mnogi eminentniji mediji širom svijeta bave se temom pandemije koronavirusa. Ipak ono što je bitno, a posebno za muškarce, dok su na snazi vanredne mjere protiv pandemije koronavirusa, jeste nemogućnost odlaska u frizerski salon.

Frizerski saloni u većini zemalja rade skraćeno, a mnogi ne rade nikako, pa se postavlja logično pitanje kako se ošišati kod kuće. Magazin GQ donio je razmišljanja, ali i ponudio rješenja za šišanje kod kuće.

– Ne mogu dopustiti da mi brada ili kosa rastu, učinit će me još stresnijom i tjeskobnijom nego što mi trenutno stvara ova situacija – kaže Karl Čarls (Carl Charles), uposlenik u advokatskom uredu.

On nije sam. Indijski izvršni direktor Aditja Goš (Aditya Ghosh), zbunjen, gledao je kako njegovi prijatelji počinju drastične promjene frizura kod svojih kuća, a sve je pratio putemo Instagrama.

Kris Blek (Chris Black), osnivač njujorške savjetničke firme “Done to Death Projects”, posljednji je put otišao u frizerski salon prije dvije sedmice. Sada, kaže da nema plana kako dalje.

– Dvoumim se, ili skroz obrijati glavu ili pustiti da naraste – kaže on.

Stručnjaci smatraju da obične makaze ili mašina za brijanje mogu poslužiti da se “uredite”.

– Okrenite se prema ogledalu, uzmite mašinu za brijanje i samo klizite. Pazite da ne odrežete previše, ali i ako odrežete više nego što ste planirali, nema veze. Narast će – navodi se u tekstu.

Istovremeno, ako niste upoznati sa radom mašine za šišanje, koristite obične makaze i češalj.

Ako niste sigurni kako, uvijek možete pogledati neke od “tutoriala” na YouTubeu i samo pratiti proces rada.

Izvor:Avaz

spot_img