U Banja Luci danas će biti održana posebna sjednica entitetskog parlamenta na kojoj će najvjerojatnije biti donesena odluka o proglašenju izvanrednog stanja.
Ova odluka bi trebala, kažu iz bh. entiteta Republika Srpska, pomoći u donošenju važnih odluka i njihovom izvršenju u vrijeme krize koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Mi ćemo u subotu imati sjednicu entitetskog parlementa i uvest ćemo izvanredno stanje. Bit će nam moguće brže donošenje odluka kada je riječ o nabavkama i drugim nadležnostima, rekao je Dodik ranije tijekom tjedna komentairajući najavu sjednice.

Nije jasno da li će ova odluka utjecati na Federaciju BiH. Ipak Dodik je aludirao da bi se to na jedan ili drugi način moglo desiti “ako situacija eskalira”.

Federacija će nama predstavljati potencijalno mjesto širenja epidemije. Mi kada smo kretali sa uvođenjem mjera oni su to prespavali. Kada smo zatvarali škole, oni su još uvijek bili u školama, kada smo zatvarali kafiće, oni su još uvijek bili u kafićima…Moramo vidjeti što ćemo ako se to proširi u Federaciji i to je naša velika briga, rekao je Dodik tijekom tjedna.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas u 12.00 sati.

Komentari

komentara