0.8 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHVozač kamiona našao novčanik i vratio vlasniku: “Malo je takvih ljudi”

Vozač kamiona našao novčanik i vratio vlasniku: “Malo je takvih ljudi”

BORO MADŽAREVIĆ IZ MILIĆA

“Malo danas ima tako dobrih ljudi. Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i da ćemo se vidjeti kada bude prolazio kroz Gacko ili Bileću, da popijemo kafu”, rekao je Marko

Vozač kamiona Boro Madžarević iz Milića vratio je izgubljeni novčanik koji je pronašao na putu na samom ulazu u Gacko.

Madžarević je u ponedjeljak, 3. februara, dok je vozio “povratnu turu” iz Bara ka Zvorniku, novčanik primijetio na sredini kolovoza, zaustavio vozilo i podigao novčanik koji je prethodno više puta bio pregažen.

On je rekao Srni da je pogledao šta ima u novčaniku i pozvao policiju u Gacku i predao pronađeni predmet.

“Onog trenutka kada sam stao, nisam ni pomislio da ga zadržim za sebe. Pozvao sam patrolu koja je brzo došla i zapisala šta ima u novčaniku. Rekao sam im samo da mi se javi momak čiji je novčanik i da mi kaže da li je sve u redu”, ispričao je pošteni nalazač.

Madžarevića je ubrzo pozvao Bilećanin Marko Samardžić, vlasnik izgubljenog novčanika, sa kojim se dogovorio da popiju kafu kada sljedeći put bude prolazio kroz Gacko.

“Momak mi je zahvalio i pitao da li mi je dužan nešto. Rekao sam da nije, ali da znam da sada imam prijatelja u Gacku kroz koji prolazim non-stop i nikada se ne zna šta može da se dogodi, gdje može kamion da se pokvari ili slično”, rekao je Boro.

U novčaniku je bilo nešto novca u KM, kao i u dinarima, ali i Markova lična dokumente i poslovna dokumentacija.

Marko Samardžić, koji je zaposlen u građevinskoj firmi u Gacku, rekao je Srni da bi mu od gubitka novca mnogo veći problem bio da je ostao bez dokumenata.

“Malo danas ima tako dobrih ljudi. Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i da ćemo se vidjeti kada bude prolazio kroz Gacko ili Bileću, da popijemo kafu”, rekao je Marko.

Boro Madžarević zaposlen je u zvorničkoj firmi kao vozač u špediciji. Ima 36 godina, a u firmi je četiri mjeseca.

Izvor:Fokus

spot_img