Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Srednje – Olovo – Kladanj, Sarajevo -Konjic, Mokro – Podromanija, Trnovo – Foča, Bugojno – Kupres – Livno, Bugojno – Novi Travnik, Livno – Glamoč – Mrkonjić Grad i Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnom putu Mokro – Podromanija trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka, zbog sanacionih radova, od sedam do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije će se saobraćati i na magistralnim putevima: Jablanica – Mostar (Potoci), Sarajevo – Trnovo (Krupac) i Ključ -Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila će se propuštati naizmjenično, dok će od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila koja teže više od sedam i po tona. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza, od danas (27. februara) obustavit će se saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići i preusmjeriti na druge granične prijelaze.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Izvor:Faktor

Komentari

komentara