7.1 C
Travnik
Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaBiHUgaženi snijeg otežava odvijanje saobraćaja, vozači se upozoravaju na maksimalan oprez

Ugaženi snijeg otežava odvijanje saobraćaja, vozači se upozoravaju na maksimalan oprez

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Srednje – Olovo – Kladanj, Sarajevo -Konjic, Mokro – Podromanija, Trnovo – Foča, Bugojno – Kupres – Livno, Bugojno – Novi Travnik, Livno – Glamoč – Mrkonjić Grad i Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnom putu Mokro – Podromanija trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka, zbog sanacionih radova, od sedam do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije će se saobraćati i na magistralnim putevima: Jablanica – Mostar (Potoci), Sarajevo – Trnovo (Krupac) i Ključ -Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila će se propuštati naizmjenično, dok će od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila koja teže više od sedam i po tona. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza, od danas (27. februara) obustavit će se saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići i preusmjeriti na druge granične prijelaze.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Izvor:Faktor

spot_img