10.1 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiNovotravničanin Ivan Stanić se sjajno snašao u Danskoj

Novotravničanin Ivan Stanić se sjajno snašao u Danskoj

Na ‘mala vrata’ Ivan Stanić stigao je u redove danskog drugoligaša Fremad Amagera prije godinu i pol dana iz NK Vitez.

Brzo je pokazao svoje kvalitete i postao standardni član tima koji se prošle sezone borio do posljednjeg kola za viši rang, no na kraju nije uspio.

Ipak, to će pokušati ove sezone, iako prvi dio sezone ne obećava, no u Fremadu se ne predaju. Stanić vjeruje u blistavo proljeće.

Za SportSport.ba je nekadašnji član Viteza govorio o životu u Danskoj, Nordic Bet ligi, Fremadu, te planovima za budućnost.

“Pa zaista sam može reći da sm stigao u Dansku na mala vrata, a ide mi dobro. Ne mogu se požaliti, ali uvijek može bolje. Fremad je ozbiljan klub sa ozbiljnim ambicijama u budućnosti na čelu sa našim trenerom Azrudinom Valentićem”, priča 23-godišnji Stanić za SportSport.ba.

Zadovoljan je svojim igrama, ali u uslovima u Danskoj. Sve je vrhunski organizovano i ima sve uslove za napredovanje.

“Prezadovoljan sam, od uslova za treniranje pa nadalje. Živim u glavnom gradu, a liga je poprilično posjećena sa dobrim stadionima i kvalitetnim ekipama. Uskoro nam kreće polusezona, klub je obezbijedio vrhunske kako bi se dobro spremili i na najbolji mogući način ušli u drugi dio sezone”.

Fremad je prvi dio sezone okončao na šestom mjestu sa 24 osvojena boda, ali ne odustaje od borbe za vrh.

“Naravno da niko u klubu nije zadovoljan prvim dijelom sezone, pogotovo nakon prošle godine gdje smo u zadnjem kolu izgubili Super ligu. Želimo sada da napravimo čudo i pokušamo se dokopati višeg ranga”.

Na ljeto mu ističe važeći ugovor.

“Mislio sam ranije mijenjati sredinu, bilo je ponuda, ali klubovi se nisu uspjeli dogovoriti. Naredne sedmice ću sjesti sa čelnicima kluba pa ćemo pričati o mojoj budućnosti u klubu”.

U BiH je nastupao za NK Vitez dok je ovaj klub nastupao u Premijer ligi, a kao golobradi mladić nastupao je za NK Novi Travnik.

Uporedio je stanje u BiH, te Danskoj.

“Što se tiče uvjeta za treniranje i stadiona, sigurno da je to ovdje mnogo bolje. Kvalitet lige je dobar i timovi se većinom baziraju na mlađe igrače. Igra se dosta brži nogomet sa dosta trke, što nije bio slučaj kada sam nastupao za Vitez u Premijer ligi. Brzina igra naravno ovisi i o kvaliteti terena, mada se u BiH situacija po tom pitanju popravlja”, dodao je Ivan Stanić na kraju razgovora za SportSport.ba.

spot_img