Upravni odbor Sportskog saveza SBK na 21. sjednici jednoglasno je donio odluku da domaćin manifestacije „ Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2019. godinu bude općina Travnik na čelu sa načelnikom Admirom Hadžiemrićem i da se ista održi 21. veljače 2020. godine u JU Centar za kulturu općine Travnik.

Ovo je tradicionalna manifestacija na kojoj se proglašavaju najuspješniji sportaši i sportske ekipe Srednjobosanskog kantona i jedan je od najvažnijih projekata u oblasti sporta te jedinstvena prilika da se sportašima i sportskim radnicima našeg Kantona oda priznanje za postignute rezultate u 2019. godini.

Sportski savez SBK prepoznaje važnost i značaj sporta u životu mladih, kao i činjenicu da su sportaši najbolji ambasadori svoje zemlje u svijetu i već 17 godina prati sport i sportske klubove, te kroz ovakve manifestacije afirmira mlade i daje stimulans da u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate na sportskim terenima.

Sportski savez i ove godine uručit će nagrade za životno djelo, brončane, srebrne i zlatne plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2019. godini pojedincima i sportskim klubovima.

Komentari

komentara