Ne budite povodljivi na sugestije

Ono što vam sugeriraju da je “zgodno” za određenu situaciju može biti skuplje za vaš novčanik. Na primjer, sitni krastavci za sendvič, sok u boci za ponijeti, unaprijed izrezani sir ili upakirana salata za ručak na poslu. Dobro razmislite o tome što kupujete i odlučite odgovara li pogodnost toj cijeni.

Utišajte djecu grickalicama

Ako ste primijetili da imate mnogo impulzivnih kupnji zato što djeca stalno mole da im kupite razne slatkiše pored kojih prolazite dok šetate kraj polica, kupite im grickalice prije nego što uđete u supermarket. Puna usta su usta koja šute, prenosi index hr.

Promijenite brend

Ako ste jedan od vjernih potrošača koji kupuju proizvode jednog brenda od kada znaju za sebe, teško je da se prebacite na generičke ili nepoznate brendove, a koji mogu biti značajno jeftiniji.

Međutim, iznenadit ćete se kada otkrijete da ti nepoznati brendovi imaju slične ili čak i bolje proizvode po mnogo nižoj cijeni. Ako se prebacite na jeftinije brendove za samo nekoliko artikala koje kupujete svakog mjeseca, to može biti značajna ušteda na godišnjoj razini.

Komentari

komentara