Joy Loft, 56-godišnjakinja iz Doncastera u Engleskoj, je prije dvije godine dobila psa kao rođendanski poklon od svojeg sina Chrisa. Njezin je ljubimac, Porridge, i dalje štene s velikim nagonom za uništavanje i ne postoji što nije prožvakao ili rastrgao: od jastuka, vješalica i sandala, sve do božićnog drvca.

Porridge je u svoje tri godine prožvakao zaista sve. Prošle godine je nastradala božićna jelka koju je srušio i zapetljao se u lampice i ukrase, rastrgao je jastučiće s tri različita sjedišta i pri tome razvukao punjenje po podu, rasporio je i razvukao vreću ptičjih sjemenki, prožvakao skupocjene cipele, igračke, a na gotovo dnevnoj bazi uništava vješalice za odjeću.

‘Sažvakao je moj tablet i mobitel – uključujući tri bankovne kartice koje su bile u maskici’, izjavila je Joy za Metro, a budući da može dosegnuti kuhinjske elemente, stvari ni ondje nisu sigurne, pa ih Joy skriva u mikrovalnu, pećnicu i spremnik za kruh.

Jedina osoba koja može na lakši način spasiti svoje stvari od toga da budu prožvakane do zaborava je petogodišnja Alex s kojom Porridge ima sasvim drugačiji i nadasve nježan odnos. Jedino njoj Porridge dopušta da radi što želi – Alex ga gurka i povlači i samo ona može iz njegove njuške spasiti igračku na koju se namjerio. A kada je bolesna, Porridge legne pored nje kao pravi čuvar.

Osim što Joy očito ima jako puno strpljenja za suživot sa štenetom koje žvače sve pred sobom, njih veže i velika ljubav. Jer Joy sav materijalni nered vidi isključivo kao kolateralnu štetu koja je zanemariva spram ljubavi i društva koje dobiva zauzvrat.

‘Uglavnom ga volim jer daje najbolje poljupce. Ako nije veliki, mokar i traljav, nije zapravo poljubac’, zaključila je Joy.

Komentari

komentara