Ministarstvo unutarnjih poslova SBK nastavlja sa investicijama u opremu policije, pa je kantonalna Vlada na današnjoj sjednici u Travniku usvojila odluku o kupovini zgrade čime je riješena dugogodišnja trakavica te novotravnička policija nakon 50 godina prestaje biti – podstanar.

Kako je kazao resorni kantonalni ministar Feliks Vidović, za zgradu je izdvojeno 220.000 KM, što je znatno manje od početne cijene.

“Cijena kvadrata bila je oko 400 KM, a cijena je skinuta u pregovaračkom procesu. Sad možemo ići u ulaganja i poboljšanja uvjeta rada policije, a plus je i velika parcela na kojoj možemo napraviti parking i druge sadržaje potrebne službi”, rekao je Vidović.

Druga faza je otkup manjeg dijela zgrade koji je u vlasništvu Općine Novi Travnik.

“Imamo još lokacija koje MUP koristi, a kojima nije vlasnik, prvenstveno mislim na dislocirane CIPS lokacije. Nadam se da ćemo do kraja mandata sve riješiti”, kazao je Vidović.

Zgrada u kojoj se više od 50 godina nalazi policija privatizirana je od strane firme „BNT poslovni sustav“, odnosno sudskom odlukom u sporu sa firmom „BNT Holding doo“ pripalo im je pravo na tu nekretninu.

Većinski vlasnik poduzeća „BNT poslovni sustav“ je Željko Radoš, inače direktor kantonalne Agencije za privatizaciju

Komentari

komentara