HRVATSKA Rasvijetljena pljačka u Splitu

Inspektori Prve policijske stanice u Splitu uhapsili su dobro uigranu rusku bandu koja je nedavno iz zlatare u centru Splita pokupila sedam kilograma zlata, vrijednog 1,6 miliona kuna (skoro 500.000 KM).  

Istražitelji su napravili dobar posao i zbog činjenice da je kompletan plijen pronađen.

Kako pišu hrvatski mediji, policajci su na dobrom putu da razriješe i druge pljačke u susjednim gradovima Dalmacije.

Dvojica 42-godišnjih ruskih državljana došla su u Hrvatsku prvi put prije dva mjeseca te su s povremenim odlascima od tada bili u susjednoj nam zemlji.

Na konferenciji za medije u PU splitsko-dalmatinskoj u srijedu su o hapšenju govorili Hrvoje Boban, načelnik splitske Prve postaje, i Ivan Bradarić, njegov pomoćnik za kriminalističku policiju.

– Uhapšeni su u utorak navečer. Jedan je pokušao pobjeći, morali smo za obojicu upotrijebiti fizičku snagu, biber sprej i lisice. Pronašli smo ukradeno zlato i obavijestili smo vlasnika zlatare. Kriminalističko istraživanje je u toku – kazao je načelnik Boban.

Još se traga za trećim počiniocem, za kojeg se policija ne želi izjasniti je li stranac ili domaći.

– Poznat nam je njegov identitet i intenzivno tragamo za njim. Prema dosadašnjim informacijama, tokom perioda od kada dolaze u Hrvatsku počinili su krivična djela i u susjednim županijama – izjasnio se pomoćnik Bradarić.

Obojica uhapšenih Rusa bit će tokom dana privedena pritvorskom nadzorniku.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara