Obustava prometa na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacijski radovi. Promet je na toj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Kolnik je pretežno mokar ili vlažan, a vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena uvjetima na putu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

komentara