3.4 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaRegijaNa Sajmu namještaja u Beogradu frižider od 35.800 €

Na Sajmu namještaja u Beogradu frižider od 35.800 €

Najskuplji eksponat na Međunarodnom sajmu namještaja u Beoradu, koji se održava do nedjelje, 10. novembra, je frižider, zajednički revolucionarni projekat koji potpisuju “Dolce&Gabbana” i “Smeg”, a koji košta 4.210.000 dinara (oko 35.800 evra) sa PDV-om.

Na vratima frižidera je emajlom i uljanim bojama oslikan lik Svetog Đorđa koji ubija aždaju, a na gornjem i bočnim panelima su različiti alegorijski likovi i figure, sve iz sicilijanske tradicije.

Riječ je o projektu koji predstavlja novu percepciju “Made in Italy” aparata za domaćinstvo, koji više nisu samo puki proizvodi, već istinska umjetnička djela, saopšteno je iz pres službe Beogradskog sajma namještaja.

Svaki od ukupno 100 frižidera iz ove edicije (a jedan od tih stotinu nalazi se upravo na ovom sajmu namještaja) oslikan je djelima sicilijanskog umjetnika Đanfranka Fiorea u maniru i sa elementima srednjovijekovne sicilijanske tradicije.

Na Beogradskom sajmu juče je otvoren 57. Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije, na kome će do 10. novembra posjetioci moći da vide proizvode više od 500 izlagača iz 38 zemalja.

Na sajmu se predstavljaju najznačajniji regionalni i evropski dizajneri, proizvođači i distributeri namještaja, drvne industrije i pratećih grana.

Svoje proizvode predstaviće, između ostalih, proizvođači iz Italije, Njemačke, Švajcarske, Danske, Austrije, Švedske, Turske, Češke, BiH, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovenije, a posjetioci će moći da pogledaju i izložbu mladih dizajnera.

Najuspešniji izlagači, po ocjeni međunarodnog stručnog žirija, dobiće sajamsku nagradu “Zlatni ključ”, dok će nagrada “Sajamski ključ” biti dodijeljena za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.

Izvor:Nezavisne

spot_img