LUKSUZ “Royal Falcon One” dizajniran u stilu katamarana

Ima četiri prostrane kabine za goste i veliku spavaću sobu s vlastitom privatnom palubom, sunčanom palubom, džakuzijem i šankom, kao i salonom za posmatranje

Superjahta “Royal Falcon One” iz radionice “Porschea” stigla je na tržište i oduševila ljubitelje morskih plovila s izvanzemaljskim izgledom. Upravo to je i bila namjera kompanije s bazom u Singapuru, „Royal Falcon Fleeta“, kada je pristupila “Porscheu” sa željom da zajedno naprave nešto posve novo i impresivno.

Dominantne boje

Opisan kao svemirsko vozilo na vodi, “Royal Falcon One” dizajniran je u stilu katamarana, s dva paralelna trupa, a elegancija mu doista prati onu luksuznih sportskih automobila. Futurističko plovilo može primiti do deset gostiju. Dva trupa stvaraju potpuno drugačiju plovidbu, a osim toga jahta djeluje kao sportski automobil koji se kreće po stazi. 

Futurističko plovilo može primiti do 10 gostiju - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Unutar superjahte nalaze se četiri prostrane kabine za goste i velika spavaća soba s vlastitom privatnom palubom, sunčanom palubom, džakuzijem i šankom, kao i salonom za posmatranje. Moderni interijer jahte sadrži mnogo bijele i plave boje, kao i metalne i drvene površine.

Tajni projekt

Dizajn “Royal Falcone Onea” započeo je 2009., kada je „Royal Falcon Fleet“ poželio napraviti plovilo kakvo još niko nikad nije napravio. Jedini uvjet bio je da jahta ima konfiguraciju katamarana. Jahtu su sagradili brodograditelji kompanije „Kockums AB“ u Švedskoj, a cijeli je projekt uspio ostati tajan nekoliko godina, koliko je trajala konstrukcija.  

Mjesto za uživanje - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Objava o dovršetku “Porscheove” jahte stigla je samo nekoliko sedmica nakon što je holandska kompanija za dizajn jahti „Sinot“ predstavila model za “Aquau”.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara