Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti.

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama voda se zadržava na kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. 

Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, posebno na dionicama u višim predjelima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 4:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi – Sarajevo zapad – Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo – Kladanj – Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-5 Vitez – Kaonik, M-18 Semizovac – Vogošća, M-5 Lanište – Ključ i M-5 Jezero- Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Izvor: Avaz

Komentari

komentara