7.7 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMagazinViše od 6.000 Hrvata želi ići po mandarine kod atraktivne Kristine Penave

Više od 6.000 Hrvata želi ići po mandarine kod atraktivne Kristine Penave

HRVATSKA Ekskurzija je planirana za 5. i 6. oktobar

Nakon što su se društvenim mrežama počele širiti njene fotografije pored voća, Kristina je postala najpoznatija hrvatska prodavačica

Atraktivna Kristina Penava osvojila je ovih dana društvene mreže i najvjerovatnije popularizirala domaće neretvanske mandarine. Dvadesetogodišnja Rabljanka svakodnevno stoji na štandu s opuzenskim mandarinama uz Staru samoborsku cestu u Bestovju i, kako je rekla, dnevno od 9 do 19 sati ode i 300 kilograma.

To ni ne čudi s obzirom na to da se na tom prodajnom mjestu za parkiranje automobila traži mjesto više. Razlog ne leži u posebno opremljenom štandu ili specijalno uzgojenom voću. Upravo je Kristina razlog zbog kojeg svi najradije ondje kupuju mandarine.

A čime je to Kristina privukla kupce, lako je zaključiti na osnovu njenog profila na Instagramu, gdje već ima skoro 15.000 pratilaca. Zbog toga je više od 2.400 ljudi potvrdilo dolazak, a njih 4.100 zainteresirano je za organiziranu ekskurziju busom po mandarine kod Kristine.

Ekskurzije su planirane za 5. i 6. oktobar, a lokacija je štand u Bestovju, gdje atraktivna Kristina prodaje mandarine. Mnogi su uvjereni da put neće proći bez teškoća. A da je Kristinina slava prešla granice Hrvatske, dokazuje i ovo pitanje: “Smemo li i mi iz komšiluka?”

Nakon što su se društvenim mrežama počele širiti njene fotografije pored voća, Kristina je postala najpoznatija hrvatska prodavačica, a očito će joj drastično skočiti i broj pratilaca na Instagramu, gdje objavljuje vruće fotografije.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Izvor:Avaz

spot_img