HRVATSKA Ekskurzija je planirana za 5. i 6. oktobar

Nakon što su se društvenim mrežama počele širiti njene fotografije pored voća, Kristina je postala najpoznatija hrvatska prodavačica

Atraktivna Kristina Penava osvojila je ovih dana društvene mreže i najvjerovatnije popularizirala domaće neretvanske mandarine. Dvadesetogodišnja Rabljanka svakodnevno stoji na štandu s opuzenskim mandarinama uz Staru samoborsku cestu u Bestovju i, kako je rekla, dnevno od 9 do 19 sati ode i 300 kilograma.

To ni ne čudi s obzirom na to da se na tom prodajnom mjestu za parkiranje automobila traži mjesto više. Razlog ne leži u posebno opremljenom štandu ili specijalno uzgojenom voću. Upravo je Kristina razlog zbog kojeg svi najradije ondje kupuju mandarine.

A čime je to Kristina privukla kupce, lako je zaključiti na osnovu njenog profila na Instagramu, gdje već ima skoro 15.000 pratilaca. Zbog toga je više od 2.400 ljudi potvrdilo dolazak, a njih 4.100 zainteresirano je za organiziranu ekskurziju busom po mandarine kod Kristine.

Ekskurzije su planirane za 5. i 6. oktobar, a lokacija je štand u Bestovju, gdje atraktivna Kristina prodaje mandarine. Mnogi su uvjereni da put neće proći bez teškoća. A da je Kristinina slava prešla granice Hrvatske, dokazuje i ovo pitanje: “Smemo li i mi iz komšiluka?”

Nakon što su se društvenim mrežama počele širiti njene fotografije pored voća, Kristina je postala najpoznatija hrvatska prodavačica, a očito će joj drastično skočiti i broj pratilaca na Instagramu, gdje objavljuje vruće fotografije.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Izvor:Avaz

Komentari

komentara