Sutra će u Travniku (lokacija novoizgrađene zgrade na Dolac Lašvi), biti upriličena dodjela ključeva za 20 raseljenih obitelji u okviru Projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja“ – CEB II, kojeg na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ukupna vrijednost novoizgrađene zgrade u Općini Travnik iznosi 1,9 milijuna KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo kreditna sredstva u iznosu od 1,3 milijuna KM. Ostatak sredstava je učešće Općine koja je osigurala zemljište, projektnu dokumentaciju, dozvole, usluge nadzora nad izvođenjem radova i priključenje objekta na potrebnu infrastrukturu.

Završetkom ovog projekta čiju implementaciju je provodilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Travnik, svoj dom će dobiti 20 raseljenih obitelji koje su bile smještene u objektima kolektivnog centra u Travniku.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovat će federalani ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci. Edin Ramić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a.

Komentari

komentara