Naš cilj je transformacija u multidisciplinarni centar, rekao Jahić.

Prije nekoliko dana na mjesto direktora Centra za srce BH u Tuzli postavljen je jedan od najeminentijih interventnih kardiologa u BiH Elmir Jahić.

Na toj funkciji naslijedit će uglednog kardiohirurga i osnivača Centra Emira Kabila, koji odlazi u penziju, ali će i dalje biti povremeno angažiran.

U ovom centru, koji odavno zauzima lidersku poziciju u dijagnostici i tretmanu kardiovaskularnih bolesti, kako nam je kazao dr. Jahić, nakon 11 godina postojanja pokrenut je proces kreiranja novog koncepta rada.

– Naš cilj je transformacija u multidisciplinarni centar, gdje će naši pacijenti, osim tretmana bolesti srca i krvnih sudova, dobiti najkvalitetnije usluge iz drugih oblasti medicine. Osim već prepoznatljivog tima stručnjaka iz oblasti kardiologije, posebno ističem naše vrhunske timove iz urologije i gastroenterologije. Radiološka dijagnostika i interventna radiologija su ponos naše kuće. Uskoro širimo spektar naših djelatnosti i na druge oblasti medicine, što je već naišlo na pozitivnu reakciju mnogih – kazao nam je Jahić.

Kao kardiolog sa značajnim iskustvom u području klinične i  invazivne kardiologije, endovaskularnog tretmana perifernih arterija te implantacije uređaja za elektrostimulaciju, Jahić kaže da je uvjeren u postizanje zacrtanog cilja.

Garant za to su, osim stručnosti i etičnosti medicinskih timova Centra, i najsavremenija medicinska oprema, ali i odgovornost prema pacijentu.

Izvor: Avaz

Komentari

komentara