3.3 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiNajstarija porodilja u Kini: Sa 67 godina dobila djevojčicu

Najstarija porodilja u Kini: Sa 67 godina dobila djevojčicu

Kako prenose lokalni mediji, 67-godišnja žena iz istočne Kine postala je najstarija porodilja u zemlji, pošto je 25. oktobra, rodila djevojčicu.

Žena je iz provincije Šandong, preziva se Tijan, a bebu je na svijet donijela carskim rezom u porodilištu Caočuang. Beba Tianci je rođena sa 2,6 kilograma.

Porođaj su obavila dva ljekara Vang Zitong i Liu Cengven, koji ipak, za medije nisu željeli da daju detalje. Smatra se da je beba začeta prirodnim putem.

Porođaj je novinarima kratko potvrdila osoba koja se javila na telefon centrale bolnice, prenosi Zaozhuang Express.

Dosadašnji rekord držala je žena iz Čangčuna, glavnog grada provincije Jilin u istočnoj Kini, koja je 2016. godine rodila dječaka u 64. godini.

Suprug žene koja je, ako se podaci potvrde, sada postavila novi rekord, 68-godišnji Huang, naveo je da je beba „dar sa neba“ i da nije bila planirana.

Par je zato odlučio da kćerku nazove Tianci, što u prevodu znači „dato od Boga“.

Kineski mediji takođe prenose da je otac bebe advokat u penziji, a majka penzionisana medicinska sestra. Par već ima sina i ćerku i nekoliko unučadi, od kojih najstariji ima 18 godina i pohađa fakultet.

„Nastojimo da živimo 110 godina“ rekao je Huang.

Rekord za najstariju novu majku na svijetu srušen je upravo prošlog mjeseca kada su 74-godišnja Indijanka Eramatti Mangaiama i njen 78-godišnji suprug Radža Rao postali roditelji djevojčica bliznakinja, koje su se rodile uz pomoć vještačke oplodnje.

Izvor:Nezavisne

spot_img